Wat ?

 

De indoor soccerarena biedt vanaf begin september 2016 aanvullende trainingen aan voor spelers van alle niveaus. Via de laatste wetenschappelijke inzichten over hoe men leert, worden de hersenen getraind via allerlei trainings-, spel- en wedstrijdvormen. Ons doel is niet alleen betere veldvoetballers opleiden maar ook jonge spelers die zich verder technisch willen ontwikkelen op vlak van mini-voetbal of zaalvoetbal.

We richten ons hier vooral ook meisjes die het dames voetbal hebben leren ontdekken en die zich verder technisch willen ontwikkelen. Het dames voetbal heeft de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan wat we enkel maar kunnnen toejuichen.

Maar nog teweining clubs bieden een degelijke opleiding aan voor meisjes , hieraan willen wij tegemoetkomen door hen een doorgedreven training aan te bieden.

Voor meer informatie, bezoek de website: www.cogitraining.com en www.senseball.com

Visie

De spelers en speelsters zullen in een deel van hun opleiding trainen volgens het principe van de senseball.

Wat is de senseball?

De senseball is een bal voorzien is van een koordje en een handvat dat als gegoten in de hand van een jeugdspeler past. Het is de bedoeling dat de spelers ritmische oefeningen doet met behulp van de senseball om zo en ik citeer "de individuele techniek te verbeteren". 

Voetballers kunnen er perfecte tweebenigheid mee trainen. Dat zoiets op zeer jonge leeftijd moet gebeuren is een misverstand. Voetballers als Dries Mertens en Steven Defour werkten met de Senseball toen ze een jaar of vijftien waren, vroeg genoeg. Ook spelers die halverwege de twintig zijn, kunnen zich nog prima ontwikkelen. Clubs als AC Milan, FC Metz, Lille, Anderlecht, KRC Genk en Juventus hebben dat inmiddels ingezien.

Onderstaande link heeft meer uitleg van wat senseball is 

 

Een ander aspect is techniek waar veel aandacht aan besteed wordt we leren de jongens en meisjes de basistechnieken zoals balcontrole , passing, passeerbewegingen , afwerken op doel en de 1 tegen 1 situaties.

Dit alles in behendigheidsoefeningen waar fun vooropstaat.

De trainingen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde trainers die reeds jaren actief zijn in de techniekschool van voetbalschool Hattrick waar Promethod een onderdeel van is.

 

 

 

Waar?

De indoor soccer arena zal doorgaan op woensdag van 14u-15u30 en donderdag van 17u30-19u.

In het sportkot te Oudenaarde , sompelplein 39B 9700 Oudenaarde

De eerste training start op woensdag 14 september 

sompelplein 39B, 9700 Oudenaarde

PRIJS

De prijs is 250€ voor 20 trainingen inclusief kledijpakket , senseball en verzekering